Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(39)
Forma i typ
Książki
(39)
Poradniki i przewodniki
(37)
Proza
(2)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(38)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(39)
Autor
Durnowska Małgorzata
(6)
Drukort Magdalena
(3)
Guziak Maria Goretti
(2)
Pieńkos Magdalena
(2)
Berton Jean Claude
(1)
Bosacka Katarzyna
(1)
Bottari Cristina
(1)
Bąk Jolanta
(1)
Cieśla-Szymańska Dominika (1975- )
(1)
Czarkowska Iwona
(1)
Drewniak Mirek
(1)
Drużbański Grzegorz
(1)
Durnowska Malgorzata
(1)
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Dąbrowska Ewa (internista)
(1)
Edwards Laura
(1)
Enerlich Katarzyna (1972- )
(1)
Fiedoruk Andrzej (1957- )
(1)
Gembacka Magdalena
(1)
Gessler Mateusz
(1)
Guziak Maria Goretti. Żyj zdrowo
(1)
Gąsowska Anna (tłumacz)
(1)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(1)
Jaworska Dorota (kulinaria)
(1)
Jessa Justyna
(1)
Joyeux Henri
(1)
Jönsson Karoline (1988- )
(1)
Kastelik Ewa
(1)
Kozioł Andrzej
(1)
Krawczyk Agnieszka (1972- )
(1)
Krawczyk Agnieszka (1972- ). Ulica Wierzbowa
(1)
Kucharski Piotr (kucharz)
(1)
Kudzia Magdalena
(1)
Marciniewicz Kasia
(1)
Nowak Sebastian
(1)
Nowak Zbigniew Tomasz
(1)
Nowak Zbigniew Tomasz. Złota Kolekcja Ziół
(1)
Pedre Vincent
(1)
Pustelnik Anastazja
(1)
Rusin Sławomir
(1)
Rączka Remigiusz. Autor
(1)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(1)
Szaciłło Karolina
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Teperek Agata
(1)
Urban Viola
(1)
Wilkowska Agata (1988- )
(1)
Woźniak Beata
(1)
Zak Zuza
(1)
Zielińska Agnieszka (tłumacz)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(34)
Okres powstania dzieła
2001-
(38)
Kraj wydania
Polska
(39)
Język
polski
(38)
Odbiorca
Dorośli
(3)
Rodzice
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(7)
Temat
Zdrowe odżywianie
(9)
Kuchnia polska
(5)
Kucharstwo
(4)
Kuchnia wegańska
(4)
Przetwory owocowo-warzywne
(4)
Ciasta
(3)
Dietetyka
(3)
Potrawy jarskie
(3)
Weganizm
(3)
Czekolada
(2)
Desery
(2)
Koktajle
(2)
Kulinaria
(2)
Obiad
(2)
Owoce
(2)
Potrawy dietetyczne
(2)
Rośliny lekarskie
(2)
Surówki i sałatki
(2)
Warzywa
(2)
Zdrowe żywienie
(2)
Ajurweda
(1)
Alergia
(1)
Autyzm
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Córki Bożej Miłości
(1)
Depresja psychiczna
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta owocowo-warzywna
(1)
Dziecko autystyczne
(1)
Enerlich, Katarzyna (1972- )
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Gotowanie
(1)
Jelita
(1)
Kakao
(1)
Kakaowiec
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia klasztorna
(1)
Kuchnia sezonowa
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kuchnia śródziemnomorska
(1)
Leczenie dietą
(1)
Lody (słodycze)
(1)
Napary roślinne
(1)
Nasiona
(1)
Natura
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Pieczywo
(1)
Planowanie jadłospisu
(1)
Pomidory
(1)
Pory roku
(1)
Posiłki na wynos
(1)
Potrawy szybkie i łatwe
(1)
Potrawy wigilijne
(1)
Produkty i przetwory zbożowe
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Pustelnik, Anastazja
(1)
Rośliny
(1)
Rośliny uprawne
(1)
Rośliny użytkowe
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Superfood
(1)
Tarczyca
(1)
Trawienie (fizjologia)
(1)
Wegetarianizm
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Zakonnice
(1)
Zboże
(1)
Zespół zmęczenia przewlekłego
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Zupy
(1)
Żurawina
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywność bezglutenowa
(1)
Żywność bezlaktozowa
(1)
Żywność zdrowa
(1)
Temat: czas
2001-
(3)
1601-1700
(2)
1945-1989
(2)
1989-2000
(2)
1501-1600
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-1914
(1)
1901-2000
(1)
1914-1918
(1)
1918-1939
(1)
1939-1945
(1)
Temat: miejsce
Mazury
(1)
Morze Śródziemne
(1)
Pogórze Dynowskie
(1)
Polska
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(27)
Publikacja bogato ilustrowana
(19)
Poradnik
(17)
Przepisy kulinarne
(14)
Biografia
(1)
Gry
(1)
Książki kucharskie
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Opracowanie
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(202)
Edukacja i pedagogika
(87)
Medycyna i zdrowie
(59)
Literaturoznawstwo
(52)
Kultura i sztuka
(41)
Kulinaria
(39)
Religia i duchowość
(38)
Socjologia i społeczeństwo
(37)
Psychologia
(35)
Biologia
(32)
Geografia i nauki o Ziemi
(30)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(28)
Podróże i turystyka
(18)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(18)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(17)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(15)
Architektura i budownictwo
(14)
Etnologia i antropologia kulturowa
(14)
Kultura fizyczna i sport
(14)
Fizyka i astronomia
(12)
Hobby i czas wolny
(12)
Językoznawstwo
(11)
Nauka i badania
(10)
Rozwój osobisty
(9)
Styl życia, moda i uroda
(8)
Ochrona środowiska
(7)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(6)
Inżynieria i technika
(6)
Chemia
(4)
Rolnictwo i leśnictwo
(4)
Transport i logistyka
(4)
Filozofia i etyka
(3)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(3)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(2)
Dom i ogród
(2)
Matematyka
(2)
Monografia
(1)
Obronność i bezpieczeństwo narodowe
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Varia
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
39 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Dieta wegańska na cztery pory roku / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa : RM, copyright 2020. - 247, [1] stron : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka. W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W środku przepisy na 120 potraw: 41 przystawek, w tym pasztety, pasty do chleba i domowe chipsy 22 zupy, w tym azjatyckie buliony, zupy krem, krupnik i grochówka 50 dań głównych, w tym kotlety, gulasze, potrawki i makarony 7 deserów, w tym ciastka i batony W 100% bez mięsa, w 100% bez laktozy i w 60% bez glutenu! Proste instrukcje, przydatne porady i ciekawostki wprowadzą cię w świat roślinnej kuchni, w którym zechcesz pozostać na dłużej!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przez lata karmiliśmy się przetworzonym, szybkim i nieskomplikowanym w obsłudze jedzeniem. Zapracowani, zabiegani, zestresowani - wrzucaliśmy na talerz to, co było najbliżej. Wiemy już, że tak nie musi być. Pragniemy przejąć kontrolę nad tym, co jemy, szukamy zdrowych produktów, lokalnych dostawców, czytamy etykietki. Karoline Jönsson mieszka na niewielkiej farmie na południu Szwecji. Jej towarzyszami są kurczęta, konie, koty oraz inne przygarnięte zwierzęta. Posadziła rośliny, drzewa, zbudowała szklarnię. Zbiera, sadzi, dogląda, a następnie tworzy proste i zdrowe potrawy. Żyje w naturalnym, spokojnym rytmie, dzięki któremu czuje się zrelaksowana i spełniona. Nie traci wcale kontaktu z ludźmi jest jedną z najbardziej popularnych blogerek szwedzkich, pisze do magazynów kulinarnych, wydaje książki. Zielona spiżarnia to podpowiedź, jak odnaleźć się w naturalnym świecie. Jak w ogródku lub na balkonie wyhodować wspaniałe rośliny, które ozdobią nasze wnętrza i talerze, nasycą żołądki, wzmocnią zdrowie, a nawet poprawią wygląd. Pełna przepięknych zdjęć, inspiruje do pełniejszego życia. Wierzę, że trzeba żyć z pasją niezależnie od tego, co to dla kogoś znaczy: czy rozumie się przez to skakanie ze spadochronem, przeprowadzkę na drugą stronę kuli ziemskiej czy jak w przypadku zapalonych zbieraczy antyków - obcowanie z historią. Moje serce bije trochę szybciej wiosną, gdy widzę pierwsze chwasty, przygotowuję ziemię i ufajdanymi rękami sieję nasiona, zbieram sok z brzozy albo później, gdy jesienią wyciągam oblepionego ziemią żółtego buraka. I kiedy w środku zimy mogę przygotować posiłek z produktów z własnego ogródka. […] Zapraszam więc do siebie do domu, do mojego zielonego świata, gdzie jedzenie rośnie na drzewach i gdzie świętą ziemią jest kompost. Karoline Jönsson.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak leczyć się czekoladą / Henri Joyeux, Jean Claude Berton. - Kraków : Wydawnictwo AA, copyright 2020. - 207, [1] strona : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Ilustracje także na wyklejkach.
Profesor Henri Joyeux jest onkologiem oraz chirurgiem specjalizującym się w gastrologii i ginekologii, honorowym profesorem Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu w Montpellier. Opublikował wiele prac na temat zdrowego trybu życia człowieka, w szczególności właściwego odżywiania. Wraz ze znakomitym mistrzem cukiernikiem, wybitnym francuskim chocolatier, Jeanem-Claudem Bertonem, ukazuje niezwykłe i nieznane powszechnie oblicze i historię prawdziwej czekolady, wskazując w szczególności na lecznicze właściwości ziaren kakaowca, ich składników i przygotowanych z nich specjałów. Ta książka to prawdziwa rewolucja, która może zupełnie zmienić nasze postrzeganie najwspanialszej słodkości świata, a co więcej dzięki tej zmianie podejścia wybitnie przyczynić się do poprawy naszego zdrowia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Poradnik pani Flory / [Agnieszka Krawczyk]. - Wydanie I. - Poznań : Filia, 2019. - 203, [5] strona ; 20 cm.
(Ulica Wierzbowa / Agnieszka Krawczyk ; 1,5)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821.162.1-3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chleb : domowa piekarnia / Piotr Kucharski. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2014. - 269, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 27 cm.
Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych. "Chleb. Domowa piekarnia" to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem oraz miłości do chleba.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W słoiku przetwory przez cały rok / Kasia Marciniewicz. - Poznań : Publicat Wydawnictwo, copyright 2017. - 240 stron : fotografie ; 25 cm.
Książka napisana przez autorkę bloga ChilliBite.pl! "W tej książce otwieram przed Czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami - na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję też opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto różnych smaków i wiele innych przetworów. Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!" [znak.com.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żurawina - samo zdrowie / Zbigniew T. Nowak. - Kraków : Aromat Słowa, copyright 2018. - 127, [1] strona : fotografie; 21 cm.
(Złota Kolekcja Ziół / Zbigniew T. Nowak)
Książka przybliża właściwości lecznicze żurawiny w oparciu o najnowsze doniesienia naukowe. Znajdziemy w niej receptury na sprawdzone domowe specyfiki z jej owoców zalecane przy różnych dolegliwościach oraz proste przepisy na zdrowe, oryginalne w smaku konfitury, galaretki, przeciery, sałatki, surówki, sosy do mięs i prawdziwy kisiel żurawinowy. Owoce żurawiny to nie tylko ceniony od dawna lek na stan zapalny dróg moczowych czy pęcherza, ale także skutecznie broniący przed postępującą miażdżycą, nowotworami, zwyrodnieniem plamki żółtej (AMD), depresją, syndromem chronicznego zmęczenia, próchnicą zębów. Stanowi również niezastąpiony środek poprawiający wydolność mózgu, ułatwiający odchudzanie, kompleksowe odtruwanie organizmu z toksyn, pomocny w przeziębieniu i grypie czy przy przeroście gruczołu krokowego (prostaty).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nowe wydanie najweselszego poradnika o zdrowiu jelit!
Czy wiesz, że twój drugi mózg znajduje się w... jelitach? To właśnie tam powstaje ponad 90% serotoniny produkowanej przez ludzki organizm. Chore jelita mogą powodować m.in. depresję, przewlekłe zmęczenie, uporczywe wzdęcia, trudną do zrzucenia nadwagę i alergie. Dr Vincent Pedre przychodzi na pomoc wszystkim tym, którzy podobnie jak on cierpią na zespół jelita drażliwego lub odczuwają powyższe dolegliwości. Wykorzystując wiedzę zdobytą przez lata praktyki lekarskiej oraz doświadczenie swoich pacjentów, opracował uniwersalny program, który pomaga przywrócić prawidłową pracę jelit i uczynić je szczęśliwie zdrowymi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia wegańska : pyszna, prosta, inspirująca/ Magdalena Pieńkos. - Warszawa : Ringier Axel Springer Polska : Wydawnictwo SBM, copyright 2018. - 95, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Na okładce: Sprawdzone przepisy.
Książka "Kuchnia wegańska" to krótki przewodnik po popularnych wegańskich produktach. Zawiera przepisy na sycące śniadania, wzmacniające przekąski, a także wyśmienite zupy, dania główne, ciasta i desery. Magdalena Pieńkos, autorka bloga Blue Almonds, inspiruje do rozpoczęcia smacznej i zdrowej przygody z kuchnią wegańską. [lubimyczytać.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia wegańska : pyszna, prosta, inspirująca / Magdalena Pieńkos. - Warszawa : SBM, copyright 2021. - 192 strony : ilustracje, fotografie ; 25 cm.
Książka zawiera przewodnik po popularnych wegańskich produktach oraz 100 przepisów na sycące śniadania, wzmacniające koktajle, zachwycające przekąski, a także wyśmienite zupy, dania główne, desery i ciasta. Magdalena Pieńkos, autorka bloga Blue Almonds, inspiruje do rozpoczęcia smacznej i zdrowej przygody z kuchnią wegańską. [lubimyczytać.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Siostra Anastazja : życie pełne smaku / Sławomir Rusin. - Kraków : Wydawnictwo WAM, 2019. - 170, [6] stron : fotografie ; 21 cm.
Książka zawiera rozmowę z siostrą Anastazją. Na okładce: Historia przeplatana przepisami.
Przez żołądek do serca. Miliony razy. Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. To było w 1967 roku, dzień po śmierci mamy. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Na pytanie matki przełożonej o to, co chciałaby robić w zakonie, odparła: "Gotować". Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Pierwsze wydanie "103 ciast siostry Anastazji" ukazało się w nakładzie zaledwie 2 tys. sztuk. Dziś to białe kruki. Potem pojawiły się inne tytuły, w sumie ponad 4 mln egzemplarzy. Zagraniczna prasa porównywała Siostrę do Nigelli Lawson i do Jamiego Olivera. Ale my wiemy, że Siostry nie da się z nikim porównać. Jest wyjątkowa i nasza. Tak jak jej ciasta, sałatki, surówki, dania świąteczne i codzienne. Pora bliżej poznać samą siostrę Anastazję (i jeszcze trochę przepisów). [nota wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Autorka eksperckiego bloga "Okiem dietetyka".
Nic nie zastąpi własnoręcznie przygotowanych posiłków, także tych zabieranych do pracy czy szkoły. Niezależnie od tego, czy masz możliwość podgrzania dania poza domem, możesz jeść mądrze i zdrowo. Plastikowe pudełka nie są dobrym rozwiązaniem. W takim razie jak zapakować jedzenie, żeby można je było bezpiecznie przenosić z miejsca na miejsce? Co nadaje się do zjedzenia na zimno, a co nie, a także jak wykorzystać produkty z innych posiłków, aby zaoszczędzić czas? Co jeść w pracy i szkole, aby mózg lepiej funkcjonował? Książka daje odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Znajdziesz tu pomocne wskazówki oraz 100 przepisów na odżywcze lunche na wynos. Mogą to być zarówno owsianka w słoiku lub szybka sałatka, jak i składniki z poprzedniego obiadu czy kanapka "na bogato".
Zróbmy razem coś naprawdę smacznego! - Viola Urban, autorka bloga Okiemdietetyka.pl
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bez jaj : roślinna cukiernia / Agata Wilkowska. - Poznań : Publicat, 2019. - 192 strony : ilustracje ; 24 cm.
„Bez jaj – prościej nie można. Nie ma już wymówki, że nie da się upiec wegańskich drożdżówek. Agata przygotowała mnóstwo prostych przepisów na ciasta i ciasteczka bez składników pochodzenia zwierzęcego. Książka szczególnie spodoba się młodym łasuchom, nawet tym, którzy rzadko zaglądają do kuchni. Mnie zachwyca też świetna szata graficzna. Biegnijcie więc do sklepu po mleko sojowe!” (Ewa Wagner – redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
"Polska" proponuje rewolucję w gotowaniu i kulinarną podróż przez polskie dania i ludowe tradycje. Zuza Zak zaprasza do swojej polskiej kuchni, proponując inspirujące podejście zarówno do potraw znanych od dawna, jak i do nowych składników. Sałatka jarzynowa z krabem i pierogi ze szpinakiem i kaszą, bigos z dziczyzną, drinki z krupniku i żubrówki, staroświeckie pączki z konfiturą z róży... Te magiczne przepisy przedstawione są na tle historii Polski, jej malowniczych krajobrazów i wciąż zmieniających się ludzi. To zachwycająca, oryginalna, nowa polska kuchnia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej